2024, П`ятниця, 29.03.2024, 08:34


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2019 » Грудень » 26 » Різдвяно-новорічне засідання Марганецького міського літературного об'єднання "Віра"
13:40
Різдвяно-новорічне засідання Марганецького міського літературного об'єднання "Віра"

Різдвяно-новорічний період - це час казкових мрій, здійснення бажань та відкриття сердець, особливо творчих! Шумно і гамірно задовго до початку заходу було 26 грудня в читальному залі Марганецької центральної міської бібліотеки. В цей день збиралися на святкове новорічне засідання члени Марганецького міського літературного об'єднання "Віра". Всі прийшли нарядні та з урочистим настроєм. В залі лунали святкові мелодії, а всіх присутніх вітала загадковим вбранням новорічна ялинка.

Відкрив засідання голова Марганецького міського літератураного об'єднання "Віра" Микола Смирнов, поет-пісняр.

Із словами найщиріших побажань до присутніх звернулася директорка ЦБС, завідувачка Марганецької центральної міської бібліотеки Лідія Пономарьова. Працівники бібліотеки підготували для "віровців" маленькі солодкі подарунки з вітальними словами.

Всі гості в бібліотеці підготували привітання - віршовані, прозові та музичні - з прийдешніми різдвяно-новорічними святами. Відзначити прийдешні свята до бібліотеки завітали: Володимир Пугач, поет-перекладач, редактор, упорядник та меценат багатьох книг марганецьких авторів; Тамара Єгорова, авторка книги "Благодарю тебя, судьба", Заслужений вчитель України, Почесний громадянин міста Марганця; Любов Лопатюк, поетеса; Тетяна Кошкіна, прозаїк та поетеса; Тетяна Рабійчук, співачка; Ірина Штабенко, поетеса; Оскар Лаар, винахідник-раціоналізатор; Юрій Третяк, поет, вокаліст, композитор; Віктор Онуфрієнко, поет; Жанна Бєлозьорова, письменниця, публіцист; Віра Обозюк, поетеса; Петро Краєв, поет, музикант; Світлана Уланова, поетеса; Микола Перлє, поет; Віталій Щербаков, поет.

В ході засідання взяв участь очільник громадської спільноти "Марганець туристичний" Мар'ян Корбут. Він презентував діяльність спільноти та розповів про плани щодо розвитку туристичного напрямку в Марганці. Присутні зацікавилися його пропозиціями та підтримали перспективне бачення туристичного майбутнього нашого міста.

Приємного святкового настрою присутнім додав виступ талановитої молодої поетеси та виконавиці Олени Маєр. Вона душевно подарувала святкові пісні.

На святу декламувалися власні вірші поетів, а також зачитувалися вірші талановитих знаних марганецьких поетів, яких вже немає серед нас, але пам'ять про них живе й житиме ще не одне покоління.

В цьому році було багато труднощів, сумних подій, але велична сила творчості допомогла наших дорогоцінним творчим марганчанам не тільки гідно вистояти, але й порадувати нас своїми новими творчими здобутками.

В цьому році побачили світ такі книги марганецьких авторів:

Егорова Т.И. Благодарю тебя, судьба! [Текст]: автобиографическая повесть/ Тамара Егорова. – Запорожье: Тандем, 2018. – 174 [16]с.

Кошкіна Т.О. Повороти долі [Текст] : поетична збірка/ Тетяна Кошкіна; оформлення та комп.набір О.Забенько. – Марганець, 2019. – 151 с.

Третяк Ю.Т. Нет у любви конца и края [Текст]: лирика/ Юрий Третяк. – Никополь: Принтхаус «Римм», 2019. – 114 с.

Як невинні закохані душі [Текст]: любовна лірика поетів Придніпров’я / упоряд. В.Х. Пугач; ред. рада: В.Х.Пугач, А.А.Мельник, О.Г.Жига [та ін.]. – Нікополь: Принтхаус «Римм», 2018. – 394 с.

Зайцев А. Автобиография путешественника [Текст]. Часть 1 : Остров Бали и работа с сознанием/ А. Зайцев. - [Б. м.] : По лицензии Ridero, 2019 - 58с.: ил.

Вихід кожного нового видання - це особлива подія для міста. Це привід для проведення урочистої презентації та гордості за марганецьких авторів. Їх таланти - різнобічні та багато планові. Це не тільки поети та прозаїки, але й краєзнавці, винахідники, дослідники, художники, композитори, музиканти, публіцисти.

Відкриємо вам таємницю, що наші невтомні марганецькі письменники не зупиняються на досягнутому. І вже зараз готують для шанувальників художнього слова нові твори, які побачать світ на початку нового року.

Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС,

Вікторія Фіалковська, бібліотекар ЦМБ.

Більше фото дивіться у Facebook-групі Марганецької центральної бібліотеки.

Переглядів: 524 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки