2024, Субота, 27.07.2024, 08:54


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Травень » 9 » До Дня Європи в Україні (для дітей)
09:51
До Дня Європи в Україні (для дітей)

                                                                                      

В Україні 9 травня як День Європи відзначається з 2023 року. Його встановлено Указом Президента України від 8 травня 2023 року № 266 «з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру і стабільності на Європейському континенті». І саме 9 травня День Європи як символ єдності та миру на континенті відзначають у країнах Євросоюзу.

Раніше Україна відзначала День Європи третьої суботи травня, окремо від решти європейських країн.

8 травня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування 9 травня Дня Європи. За словами глави держави, буде правильно відзначати День Європи разом з усією вільною Європою:

    

Міжнародний день Європи 9 травня в Європі відзначають з великим розмахом. Традиційно вулиці міст прикрашають прапорами Європейського Союзу - їх вивішують з вікон, виходять з ними на демонстрації на підтримку політики ЄС. Крім цього, європейці надягають футболки та тематичні значки, віддаючи данину поваги Союзу. Також в цей день політики країн Європейського Союзу звертаються до народу з урочистою промовою. У великих містах проходять змагання, конкурси та ярмарки, а студенти і співробітники великих підприємств влаштовують уявні дебати - на них обговорюють, як поліпшити якість життя в місті або країні.

В Україні до повномасштабної війни День Європи відзначали на центральних площах великих міст. До свята приурочували концерти та інформаційні заходи щодо європейських країн, а також говорили про євроінтеграцію. Наразі під час військового стану святкові акції скасовані, щоб уникнути скупчення людей. Але як тільки настане довгоочікуваний мир, День Європи в Україні знову відзначатимуть - тепер уже 9 травня.

 Тож і в нашій бібліотеці - філії для дітей оформлена тематична виставка

"Будьмо знайомі! - Європа святкова!"

Ви дізнаєтесь, що українці почали відзначати  День Європи 20 років тому. Відповідний указ підписав тодішній президент Леонід Кучма. Відтоді Днем Європи щорічно вважалась третя субота травня. Проте відсьогодні Україна відзначає День Європи разом із країнами-членами союзу та щ багато чого цікавого

"Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — сказав президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання указу про щорічне відзначення свята в Україні.

                                                                                                                    Матеріал підготувала Олена Рак

Переглядів: 232 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки