2024, Неділя, 19.05.2024, 23:50


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Травень » 7 » До Дня пам’яті та примирення
14:45
До Дня пам’яті та примирення

   

 

 

 

 

 

 

 

 

  Щороку 8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення  і  вшановує  пам’ять  всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років, пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.

 Цього дня  в Україні та світі вшановують пам'ять тих, хто поліг у бою, захищаючи рідну землю під час Другої світової війни. Надзвичайно важливо згадати  та вшанувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації   їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. 

Особливо важливим День пам'яті та примирення є сьогодні, коли Україна втретє відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії  росії , коли  щодня  вони атакують українські міста.  Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва . 

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

До цієї  сумної дати у центральній міській бібліотеці була підготовлена і оформлена книжкова виставка «Кожен час, кожен день пам’ятайте…». Усі книги та фотоальбоми  , які представлені на виставці висвітлюють  період Другої світової війни. Цей ретельно відібраний матеріал  не можна дивитися без хвилювання: він тривожить душу, викликає сум, співчуття, глибокі роздуми. Цей  біль ,  пережило ціле покоління нашої країни.

    

Хоч в Україні досі триває війна, ми віримо, що переможе той, хто чистий серцем і душею, хто дійсно захищає свою                                                                                               Батьківщину!

           

 

 

 

Переглядів: 51 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки