2024, Неділя, 08.09.2024, 04:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Червень » 3 » До дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України
15:05
До дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

 

                                                                        
 

4 червня –   День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.  Державний пам'ятний день  був запроваджений  з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року. Сьогодні збройна агресія росії проти українського народу продовжується.

Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. День встановлено, для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, але й невинні діти.

                                           

Прикро що українські діти стали ціллю для російських загарбників. Вони вразливі, беззахисні, та безпорадні. Саме  діти у час війни страждають найбільше. Невинні жертви, які лише почали досліджувати світ… Їхнє життя залежить від кожного з нас. Саме заради них ми здатні на найвідчайдушніші кроки.

З цієї нагоди у КЗ « Публічна бібліотека» були підготовлені і проведені цикл  пам’ятних заходів.

 Центральна  міська  бібліотека    підготувала  і  оформила  виставка-інсталяцію « Діти, які не просять іграшок» .  Біля виставки з дитячою літературою та іграшками бібліотекарі запалили свічки та лампадки  .

     

 

Ці свічечки -  символ нашого глибокого суму і співчуття батькам, родинам та близьким цих дітей. Пам'ятаймо про невинних жертв та про нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями. Була оформлена книжкова виставка «Війна. Діти», де була зібрана сучасна література, яка розповідає дітям про наших воїнів – героїв, які боронять Україну. Всі присутні, які відвідали сьогодні бібліотеку були дуже схвильовані та з великим сумом слухали розповідь бібліотекарів про жахливі діяння російських окупантів проти дітей України. Присутні  діти та дорослі висловлювали свої враження та почуття,  говорили про цінність і безпеку життя. 

        

Окрім виставки - інсталяції  бібліотека провела тиху акцію « Дитинство обірване війною»  на якій присутні вшанували пам’ять загиблих дітей хвилиною мовчання.

                            

Бібліотекарі  вирізали фігурки білих голубів, янголів  з паперу , дзвоники з фольги ,що символізують  перерване  життя та дзвони дитячих голосів, які ніколи вже не зможуть сміятись та жити. Голубів та дзвоники  розмістили  на гілках дерев біля бібліотеки , щоб кожен, хто йшов повз цієї алеї згадав і вшанував пам’ять страчених дитячих мрій.

                           

З хвилюванням, стурбованістю  прийняли участь  у акції військовослужбовець  з 45 стрілецького батальону, мешканець нашого міста Ібрагімов Володимир Анатолійович та вчителька  марганецького  ліцею № 12 Козаченко Світлана Леонідівна.

                          

У бібліотеці – філії №1 (с. Городище ) була  підготовлена виставка – пам’ять « Зорі маленьких ангелів », де були зібрані дитячі книжки  про війну в Україні та дитячі іграшки . З читачами, які відвідали цього дня бібліотеку  була проведена бесіда про величезну втрату маленьких янголят , яких втратила країна під час російської агресії та  вшанували  пам'ять усіх маленьких українських діточок  хвилиною мовчання, згадали  їх імена та запалили  свічки на знак пам'яті. 

Кожна дитина, що загинула була сповнена надій, мрій та нескінченного потенціалу, але росія забрала в них право вирости.

Щодня  росія  вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, загинуло 545 дітей , 389 зникли безвісти,  дехто залишився інвалідом , 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними. І це один із найстрашніших підрахунків, який може вести держава.  На жаль кількість постраждалих дітей зростає.

Сьогодні наша країна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації. Держава робить все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти, адже діти – це майбутнє нації.

Пам’ять про дітей, які загинули під час війни російської  федерації  проти України, завжди буде жити в наших серцях.   Світла пам'ять янголяткам, які ніколи не зможуть прийти до бібліотеки!  Ми будемо завжди їх пам’ятати! Нехай мир завжди панує у наших серцях і на нашій землі!

 

                                                                                       Підготували матеріал: Олена Рак, Вікторія Фіалковська, Ірина  Шаповал

 

 

 

Переглядів: 135 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ми на карті
Відзнаки