2024, П`ятниця, 18.10.2024, 08:14


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Жовтень » 1 » До Дня захисників та захисниць України
13:12
До Дня захисників та захисниць України

                                 

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні у свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначають День захисників і захисниць України та День козацтва.

Зазначимо, що вперше День захисників і захисниць святкували 14 жовтня 2014 року. Воно було започатковане  указом 5 президента Петра Порошенка і тоді носило назву День захисника України. У липні 2021 року ВР перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Цього року через перенесення свят ми вперше відзначаємо Покрову Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та День козацтва 1 жовтня.

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Запорізькі козаки мали на Січі церкву на честь Богородиці-Покрову, а також ікону її Покрова. Ідучи в похід на ворога, козаки відправляли молебень до своєї Покровительки. Повернувшись щасливо з походу, складали їй подяку.

Вже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.

Сучасна українська армія береже бойові традиції предків, тому у війську з’явилися назви з іменами легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого.

Україна переможе, і це буде підсумком боротьби багатьох поколінь українців.  В цей день ми віддаємо шану усім, хто несе відповідальність за нашу безпеку і свободу, захищав та захищає від ворожих сил нашу Батьківщину, хто віддав за неї своє життя…

 До цієї дати у центральній міській бібліотеці підготували книжкову виставку  « Мужність і відвага крізь покоління» ,  яка присвячена найбільш яскравим подіям ,  постатям Війська Запорізького та  сучасним подіям  російсько- українській  війні.

 

                     

Зі святом вас, наші мужні та непохитні герої, вірні сини та доньки українського народу! Дякуємо вам за ваші хоробрі серця та незламні душі! Нехай ваше здоров’я буде міцним, ваші родини будуть щасливими, всі ваші дії – успішними, всі ідеї – геніальними, всі мрії – втіленими!
Ми молимося за кожного і чекаємо на ваше повернення з Перемогою!

Зичимо усім сміливим воїнам, які боронять нас на передньому краї, вірно та гордо стояти на варті кордонів країни, сміливо та легко відображати всі натиски з боку ворога, усувати будь-які проблеми та перешкоди на горизонті, зберігати оптимізм душі, щастя та віру в серці.   Слава Україні! Героям Слава!

Переглядів: 19 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ми на карті
Відзнаки