2024, Субота, 27.07.2024, 05:05


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Травень » 2 » Підсумки роботи та наші враження про квітневу обласну онлайн школу методистів
13:18
Підсумки роботи та наші враження про квітневу обласну онлайн школу методистів

2                                                                      

 

  29 - 30 квітня   2024 року на базі КЗК “Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія за підтримки Дніпропетровської  бібліотечної асоціації відбулася  XXІ обласна онлайн квітнева  школа методистів  міських та селищних публічних бібліотек територіальних громад області ” Методичка в реаліях воєнного часу: досвід подолання викликів, збереження традицій, нові вектори розвитку ”.

                   Квітнева школа  методиста  проводилась в онлайн форматі  на платформі  Zoom Для учасників  школи методиста, методисти КЗК “Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія”    підготували  два дні активних дискусій, спільних рефлексій і цікавого  спілкування з колегами. Відкрила  XXІ  обласну  онлайн квітневу школу  методиста   Надія Тітова , директор КЗК “ДОУНБ”, Ірина Луньова, завідувач відділу наукової організації та методики бібліотечної роботи КЗК “ДОУНБ”.

     Усі учасники прослухали виступи-консультації :

    «Трансформація публічних бібліотек Дніпропетровщини під час війни:
акценти, аналіз, виклики»,
яку підготувала Ірина Луньова, завідувач відділом наукової організації та методики  бібліотечної роботи КЗК “ДОУНБ”;            З темою «Бібліотеки для дітей Дніпропетровщини: час діяти разом заради майбутнього»,виступила  Наталія Резніченко, завідувач відділу удосконалення методико-бібліотечної роботи з дітьми КЗК “Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей” ; В.о.заступника директора    КЗ “Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді    ім. М.Свєтлова” Наталя   Спаріхіна , підготувала доповідь на тему «Кроки у майбутнє: огляд актуальних проєктів для молоді». Дуже цікавими і змістовними були консультаційні - поради фахівців  ДОУНБ:«Реалізація регіонального проєкту «Бібліотеки Дніпропетровщини: хроніки війни», як інструмент збору з збереження фактів злочинних дій та їх наслідків проти культурної спадщини на території Дніпропетровської області», яку підготувала  Ганна Крупій, заступниця директора з автоматизації бібліотечних процесів КЗК «ДОУНБ» ;Віра Піскун,  головний  бібліограф відділу наукової інформації  та  бібліографії  КЗК «ДОУНБ» розповіла про інформаційне видання «Плекаємо патріотів: свята і дати українського народу». Говорили про здатність бібліотек відповідати викликам часу, якісні зміни у бібліотечній сфері, потребу нової генерації бібліотекарів, розвиток адаптивних навичок та креативного мислення, які в умовах війни набувають життєво важливого значення.   Майже 100 учасників квітневої школи познайомилися з     сучасною  українською письменницею Надією   Гуменюк, (Регіональна кампанія  «Читаємо разом». Проєкт - 2024 «Письменники, короновані словом» )     У рамках школи  відбулася   також   професійна  «Методична вервечка»  за темою  Публічні бібліотеки Дніпропетровщини в умовах російської агресії: баланс між традиціями і викликами “. Особисте бачення методиста”.  Методичний бібліотечник - онлайн «Квітнева школа методистів на карті Дніпропетровщини: географія учасників».

Ми, бібліотекарі  Центральної міської бібліотеки разом з бібліотеками –філіями  ретельно готувалися та долучилися до  розмови про Stories  «Мої  улюблені хобі та  історії про захоплення» .  У кожного з нас є улюблене хобі, яке створює гарний настрій, допомагає відновити душевний баланс після напруженого дня , накопичити позитивну енергію, відволіктись від щоденних клопотів. Для  когось це читання, приготування їжі ,фотографія, вишивка, швидка ходьба, подорожі, піші прогулянки, перегляд фільмів ,малювання,  тощо . Хобі – це те, на що ми із величезним задоволенням витрачаємо кожну вільну хвилинку, а іноді місяці й роки.   Завідувачка бібліотеки-філії №1(с.Городище) Ірина Олексіївна Шаповал розповіла  про своє хобі - вишивання картин хрестиком,  у другий день  професійної зустрічі – 30 квітня.

                                  

      «Мій шлях у вишивці картин почався декілька років тому, коли я спробувала вишити першу картину хрестиком. Цей процес викликав у мене неймовірну захопленість своєю красою та теплом. Для мене вишивка картин - це спосіб виразити себе, відобразити свій внутрішній світ та почуття за допомогою кольорів та форм. Кожен новий проект для мене - це нова можливість створити щось неповторне, щось, що віддзеркалює мою уяву та творчий потенціал. Вишивка - це моя медитація, час, коли я можу зануритися у світ творчості і забути про всі проблеми навколо», каже пані Ірина.

                

 

     Підводячи підсумки дводенного навчання хочеться подякувати організаторам школи методистів за таку змістовну інформацію, з якої ми взяли дуже багато корисного та цікавого досвіду для подальшої роботи. Під час онлайн  зустрічі учасники школи обмінялися професійним досвідом, підтримували один одного, ділилися своїми проблемами та шукали їх рішення.

     Дуже болісно було слухати виступи наших колег – сусідів «Кам’янської  міськоїпублічної  бібліотеки», «Нікопольської  міської ЦБС» , «Павлоградської міської ЦБС» та Томаківської міської бібліотеки.

       

      Щиро дякуємо завідувачці  відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи  КЗК “ ДОУНБ”,модератору  Ірині  Луньовій за організацію та проведення XXІ обласної  онлайн квітневої  школи методистів. 

 

 

 

 

 

 

 

2

Переглядів: 77 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки