2024, Субота, 27.04.2024, 04:54


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Березень » 2 » Віртуальна подорож рослинним світом Марганця з Іваном Барнашем
11:48
Віртуальна подорож рослинним світом Марганця з Іваном Барнашем

    На початку календарної весни 2 березня в Марганецькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулася захоплююча віртуальна подорож рослинним світом Марганця "Красоты окрестностей Марганца" разом з відомим марганецьким художником та краєзнавцем Іваном Олександровичем Барнашем. Цікаву віртуальну презентацію для цього заходу підготувала та показала бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько. Методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала та бібліотекар читального залу ЦМБ ім.М.Островського В.В.Фіалковська допомагали та брали участь у проведенні такої цікавої мандрівки природою рідних місць.

   Іван Олександрович розповів всім присутнім у залі цікаві історії з власного життя та поділився своїми знаннями про незвичайні рослини нашої місцевості. Прогулюючись околицями міста, ми часто не помічаємо всієї краси рослин, які нас оточують. А Іван Барнаш зумів відібрати для своєї розповіді найдивовижніші рослинки, які всі ми часто зустрічаємо, але, найчастіше, не звертаємо на них уваги. Присутні були здивовані, наскільки цікавими та корисними виявилися знайомі травинки.

     

  Іван Олександрович колись працював головним маркшейдером Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Він згадував випадки, коли в глибинах шахт та кар'єрів МГЗКа знаходили залишки рослин, дерев, тварин. Неодноразово знаходили величезні дерева, які неможливо було роздовбати, бо настільки вони були міцні. А якось знайшли скам'янілого величезного рака. Тепер він знаходиться в Дніпропетровському краєзнавчому музеї.

  

    Згадував Іван Олександрович, як дивувалися красотам нашої місцевості, деяким рідкісним рослинам, комахам та ін. фахівці, які приїздили до нас з великих міст та крупних науково-дослідних центрів. Колись приїхав професор, який зустрів в балці Крутенька великого рідкісного метелика, розміром з горобця. Він дуже засмутився, що не вдалося його зловити, щоб якнайкраще дослідити. 

   Розповідь Івана Олександровича супроводжувала яскрава презентація, на якій присутні побачили місцеві рослини у всій красі. Не може не вражати природня незаймана краса трав'янистих рослин, таких як брандушка, шавлія, фіалки, ковилі, хатьма, болотник та інші.

   Всі були дуже зацікавлені розповіддю Івана Олександровича і надзвичайно задоволені заходом.

    Тетяна Олександрівна Кошкіна розповіла про власні спогади, які яскраво ілюструють зацікавленість та безмежну любов Івана Барнаша до красот рідного краю. Вона подякувала йому за цікаву, вичерпну розповідь.

  Тетяна Григорівна Харіна, культорганізатор Марганецького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) від усіх відвідувачів центру подякувала за таку цікаву віртуальну мандрівку та попросила Івана Барнаша про проведення в майбутньому екскурсії до балки Крутенької.

  Наприкінці заходу всі присутні на згадку сфотографувалися в залі терцентру.

     

Пропонуємо переглянути презентацію.

Переглядів: 949 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки